Cafea Ethiopia Yirgacheffe Mamo Kacha
Gust: exotic, cu accente florale
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Ethiopia |
Regiune: Yirgacheffe |
Sortiment: 100% Arabica |
Altitudine: 1 800 – 2 200 metri |
Procesare: complet spalata si uscata la soare |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Ethiopia Yirgacheffe Mamo Kacha Grade A Strictly High Grown (SHG)
Localizata in cornul Africii, Ethiopia este locul de nastere al cafelei. Yirgacheffe este o micro-regiune a zonei mama Sidamo din Ethiopia. Este de asemenea si un micut oras, pitoresc, cu aproximativ 20 000 de locuitori. Datorita faptului ca Yirgacheffe produce o cafea distincta, recunoscuta si apreciata la nivel international, aceasta a fost inregistrata ca o regiune de origine a cafelei de sine statatoare, cu culturi cu valoare specifica. Desi provine dintr-un tinut foarte mic ca intindere, cu culturi de tip micro-lot, calitatea premium a cafelei Ethiopia Yirgacheffe, precum si calitatile aromatice exceptionale asigura popularitatea si recunoasterea acesteia chiar si inaintea cafelelor cultivate in regiunile mari din Ethiopia, precum Sidamo si Harar.
Comunitatea de fermieri din Yirgacheffe impartaseste daruirea si dedicarea pentru cultivarea cafelei si acorda o atentie deosebita fiecarei plantatii: nu o descriu ca pe o suprafata de pamant, ci pretuiesc fiecare arbore de cafea in parte. Cafeaua are viata, iar fermierii au inteles acest lucru. In aceasta regiune, culturile de arbori de cafea sunt de tip micro-lot, adica se intind pe suprafete mici, pentru ca fructele produse de acestia – „ciresele” – sa aiba parte de o dezvoltare armionoasa, bucurandu-se din plin de conditiile de clima ideale. In timpul sezonului, fermierii culeg manual fiecare cireasa de cafea, selectand doar fructele perfect coapte.
Cafeaua Ethiopia Yirgacheffe Mamo Kacha procesata ud, prin spalare, este una dintre cele mai bune cafele cultivata la altitudini mari, de aproximativ 2000 de metri – Strictly High Grown (SHG). Este apreciata pentru aciditatea sa rafinata, usor citrica si pentru caracteristicile sale delicate, florale, asemanatoare unui ceai. Boabele de cafea sunt prelucrate manual cu atentie si grija. Cafeaua Yirgacheffe se distinge prin gustul fin, intens dar delicat totodata, cu aroma de condimente si fructe exotice. Are un corp plin, o textura incantatoare, cu savoare florala si o dulceata aparte. O prajire echilibrata, City Plus, dezvaluie note de ciocolata cu lapte.
Cafeaua de specialitate din regiunea Yirgacheffe se clasifica in functie de cele doua calificative acordate A sau B. Litera A desemneaza o cafea pura, care respecta toate caracteristicile de cupa si particularitatile cafelei de origine Yirgacheffe, cu un numar minim de defecte admise. Litera B inseamna o cafea cultivata in aceasta origine, dar fara aroma caracteristica si cu un numar mai mare de defecte.
Caracteristici cafea Ethiopia Mamo Kacha
Tara de origine: Ethiopia
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea: Yirgacheffe
Altitudine cultivare: 1 800 – 2 200 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: complet spalata si uscata la soare
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei
Ce spun clientii nostri