Cafea Mexico Monte Azul
Gust: usor picant, cu note dulci de cacao
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Mexic |
Regiune: Monte Azul |
Sortiment: 100% Arabica |
Altitudine: 1100 – 1300 metri deasupra nivelului marii |
Procesare: prelucrare uda, prin spalare |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Mexico Monte Azul SHG
Mexic este unul dintre cei mai mari producatori de cafea din lume. Climatul cald, tropical si umed este ideal pentru cultura cafelei si contribuie la formarea caracteristicilor specifice ale boabelor de cafea. Mexico Monte Azul este cultivata in regiunea Chiapas, considerata a fi una din principalele surse de cafea de calitate din Mexic, producand o cafea exceptionala cu note de cacao.
Cafeaua a ajuns in Mexic abia in secolul al 18-lea, cand spaniolii au adus arbori de cafea din Cuba si Republica Dominicana. Cultivarea ei in scop comercial a inceput zeci de ani mai tarziu, cand imigrantii germani si italieni din tarile din America Centrala s-au stabilit in Mexic si au exploatat potentialul natural al tarii. Primele plantatii de cafea au aparut in anii 1870.
Un adevarat cadou al naturii, cafeaua Mexico Monte Azul este cultivata pe un teren inalt, vulcanic, alaturi de alte culturi precum cele de avocado si portocale. Comunitatile de femieri din regiune au o traditie de peste 150 de ani in cultura cafelei si folosesc metode durabile, transmise din generatie in generatie, pentru a atinge cel mai inalt nivel de calitate. Cu multa pasiune si dedicare, fermierii din regiunea Monte Azul, Chiapas, planteaza arborii de cafea la umbra boltei create de livezile de portocali si avocado. Astfel, ciresele de cafea se dezvolta lent, desavarsindu-si potentialul aromatic. Fermierii culeg manual fiecare cireasa de cafea, selectand doar fructele perfect coapte.
Mexico Monte Azul este o cafea dulce, corpolenta si bine echilibrata, cu aciditate fina. Surprinde prin aroma usor picanta, cu note dulci de miere si tonuri de ciocolata, alune si biscuiti. Are un nivel redus de cafeina (1.3%), ceea ce o face ideala de consumat in orice moment al zilei. Crema obtinuta in urma prepararii este de culoare maro deschis cu joc apetisant de dungi.
Dedicata iubitorilor de cafea impatimiti, care nu se pot decide ce anume apreciaza mai mult la o ceasca de cafea, aroma sau savoarea, boabele Mexico Monte Azul surprind la superlativ experienta cafelei si a delectarii. Vei recunoaste acest tip de cafea dupa marimea specifica a boabelor, ce depaseste 7-8 mm. Prajim mediu (City Plus) acest sortiment de origine si iti recomandam sa il savurezi fara zahar, pentru a te bucura de explozia unica de arome.
Caracteristici cafea Mexico Monte Azul
Tara de origine: Mexic
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea: Monte Azul, regiunea Chiapas
Altitudine cultivare: 1100 – 1300 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: prelucrare uda, prin spalare
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri