Cafea Panama Esmeralda Premium
Gust: dulce cu accente de ciocolata
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Panama |
Regiune: Boquete |
Sortiment: 100% Arabica, subspecia Catuai |
Altitudine: 1700 – 1950 metri |
Procesare: Spalare |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Panama SHB Boquete Esmeralda El Velo Catuai
Cafeaua Panama Esmeralda Premium provine din mica tara cu acelasi nume, producatoare de cafea si recunoscuta la nivel mondial pentru conditiile aproape unice, benefice culturii de cafea: altitudini foarte mari, sol vulcanic si fertil, echilibru armonios intre umiditate si soare oferit de climatul tropical muntos. Arborii de cafea au crescut salbatic pe coasta Pacificului din Panama de foarte mult timp, insa abia la inceputul secolului XX a fost dezvoltata productia de cafea verde controlata si atent supravegheata de catre Organizatia Internationala a Cafelei.
Deoarece in aceasta tara cafeaua este cultivata la altitudini foarte mari, ce depasesc 1500 metri, calitatea acesteia este renumita in toata lumea. Cu cat altitudinea este mai mare, cu atat cafeaua va avea o aroma mai intensa si un gust mai dulce. Arbustii de cafea cultivati la altitudine mare inregistreaza o maturizare lenta si uniforma a fructului, iar boabele de cafea sunt mai dense si contin mai multe substante volatile si solubile. Totodata, altitudinea mare determina pastrarea in conditii optime a puritatii si esentei gustului, rezultatul fiind spectaculos. Strictly Hard Bean (SHB) este o caracteristica recunoscuta de organizatiile de specialitate din intreaga lume care atesta calitatea culturilor de cafea la altitudini mari.
Cafeaua Panama Esmeralda Premium este cultivata in ferma Hacienda La Esmeralda in regiunea Boquete, in apropierea impunatorului vulcan Baru, la altitudini ce ating aproape 2000 metri. Avand o lunga traditie si experienta in cultura cafelei, fermierii acorda o atentie deosebita controlului calitatii, iar culesul, procesarea si spalarea se realizeaza manual, bob cu bob. Rezultatul? O cafea verde deosebita, care prin prajire dezvolta un profil complex de gust, cu accente dulci de fructe si ciocolata. Ceasca de cafea Panama Esmeralda Premium te poarta in aventura exotica a cafelei de origine.
Panama Esmeralda Premium este o cafea 100% Arabica, subspecia Catuai. Fiind una dintre cele mai cunoscute subspecii ale cafelei Arabica, aceasta a fost obtinuta prin incrucisarea subspeciilor Mundo Novo si Caturra, luand ce este mai bun din fiecare planta. In traducere libera, denumirea „Catuai” vine din limba Guarani si inseamna „foarte bun”. Arborele de cafea Catuai nu creste mult in inaltime si este foarte rezistent la conditii meteorologice dificile, precum vant puternic si ploaie abundenta. Din acest motiv, este un soi de cafea raspandit si cultivat in multe zone ale lumii, cu preponderenta in tarile din America.
Caracteristici cafea Panama Esmeralda Premium
Tara de origine: Panama
Sortiment: 100% Arabica, subspecia Catuai
Regiunea: Boquete
Altitudine cultivare: 1700 – 1950 metri deasupra nivelului marii.
Metoda de procesare: Spalare
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri