Cafea El Salvador
Gust: accente dulci de ciocolata si scortisoara
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: El Salvador |
Regiune: Toraja |
Sortiment: 100% Arabica |
Altitudine: 1300 – 1450 metri deasupra nivelului marii |
Procesare: prin spalare/ procesare uda |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica El Salvador SHG 100 % Shade Grown
Invecinata cu Guatemala si Honduras, El Salvador este cea mai mica si cea mai dens populata tara din America Centrala. Este binecuvantata din plin de razele calde si hranitoare ale soarelui. Beneficiaza de ingrediente cheie – sol, altitudine, clima – pentru cultivarea unei cafele de calitate, in directa concurenta cu vecinii sai. Totusi, de-a lungul timpului, cafeaua din El Salvador nu a avut o reputatie foarte buna in randul cafelelor de specialitate. Pe fondul climatului social instabil si al razboiului civil, fermierii nu au putut sa isi desfasoare activitatea in conditii normale si sa livreze o cafea de calitate, in acord cu potentialul existent. Dupa 1990 insa, lucrurile s-au schimbat considerabil in bine. Miscarea democratica a avut efecte pozitive si asupra agriculturii si a culturilor de cafea. Au fost infiintate organizatii si asociatii al caror scop consta in reglementarea productiei de cafea.
Astazi, toate aceste eforturi se reflecta in calitatea cafelei crescuta in El Salvador. In ultimii ani, tara a devenit renumita ca fiind caminul unora dintre cele mai bune culturi de boabe de cafea Arabica. Recoltele sunt monitorizate riguros pentru a respecta normele de calitate si se vand prin intermediul comertului echitabil “Fair Trade”. In aceasta mica tara din America Centrala, 90% din culturile de cafea sunt „Shade grown”. Acest lucru inseamna ca arborii de cafea cresc la umbra vegetatiei existente, departe de lumina directa a soarelui. Se dezvolta mai lent, drept urmare absorb o cantitate mai mare de nutrienti si au mai mult timp pentru conturarea accentelor de gust.
Procesata prin spalare, cafeaua din El Salvador aleasa si prajita de noi este 100% Arabica, clasificata „Rainforest Alliance”, „SHG” – Strictly High Grown si „Shade Grown”. Este o cafea tipica celor cultivate in America Centrala, cu note puternice de ciocolata cu lapte. Are o consistenta remarcabila, un corp echilibrat si o aciditate placuta, rotunda.
Prajita medium, pentru a ii oferi o textura cremoasa si echilibrata, fiecare ceasca de cafea El Salvador iti invaluie simturile prin accentele sale dulci de scortisoara, ciocolata si nuci.
Caracteristici cafea El Salvador
Tara de origine: El Salvador
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea: Toraja
Altitudine cultivare: 1300 – 1450 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: prin spalare/ procesare uda
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri