Cafea Costa Rica Sonora Venecia 250gr
Gust: lamaie Meyer, flori și mar verde, ciocolata
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: |
Regiune: |
Sortiment: |
Altitudine: |
Procesare: |
Prajire recomandata: |
Cafea de origine SingleArabica Costa Rica Sonora Venecia Natural
Nu este un secret faptul ca, pe langa frumusetea regiunilor sale, Costa Rica este renumita pentru cultura de cafea. De la mijlocul secolului al 19-lea, cafeaua a jucat un rol extrem de important pe plan social, economic si chiar politic. Calatorind prin Costa Rica, ramane intiparit in minte tabloul campurilor de cafea raspandite sub forma de mozaic verde-brun. Este o priveliste atragatoare, pastorala. Tara beneficiaza de o clima ideala pentru cultivarea cafelei, cu sol vulcanic, usor acid si extrem de fertil. Localnicii spun despre cafeaua lor ca „este atat de buna incat risca sa devina plictisitoare”. Pentru ca fermierii din aceasta tara au inteles importanta monitorizarii si controlului minutios din punct de vedere al calitatii culturilor, Costa Rica este o tara model in ceea ce priveste productia de cafea la nivel mondial.
În Central Valley din Costa Rica, Hacienda Sonora se afla la poalele celebrului vulcan Poás (inca activ). Ferma are o suprafata de 100 de hectare, din care 65 sunt dedicate cafelei cultivate la umbra, 10 trestiei de zahar, iar diferenta de 25 reprezinta rezervatie forestiera salbatica.
Hacienda Sonora
Cafeaua cultivata in Sonora are un specific aparte. Aceasta creste printre copacii indigeni si alte vegetatii diverse, care ofera un mediu excelent si imbunatatesc calitatea solului deja bogat in mod natural din cenusa vulcanica. Sonora are o reputatie bine castigata datorita micro-loturilor de calitate, oferind separare specifica de varietate si prelucrare. De asemenea, in aceasta regiune se cultiva responsabil si se depun eforturi considerabile pentru ca activitatea desfasurata sa aiba un impact pozitiv atat asupra mediului, cat si a comunitatii din zona. Din punct de vedere energetic, ferma functioneaza exclusiv cu energie verde, pe care muncitorii o produc din surse naturale, regenerabile.
Venecia Natural
Sonora Venecia Natural este o cafea din soiul Caturra, procesata 100% natural. Aceasta a fost dezvoltata prin selectie naturala in zona Venecia de San Carlos, Costa Rica. Este o cafea de origine care se distinge prin aciditatea sa proeminenta. Boabele verzi de cafea sunt uscate la soare pe o perioada cuprinsa intre 14 si 18 zile. In fiecare zi in jurul orei 15:00, atunci cand dupa-amiaza calda incepe sa se transforme in noapte rece, acestea sunt acoperite cu material plastic negru. Cand are o umiditate cuprinsa intre 18 și 20%, cafeaua este pastrata timp de 6 zile si apoi adusa inapoi. La sfarsitul procesului de uscare, boabele sunt introduse intr-un uscator cu tambur pentru aproximativ trei ore, fiind asigurata pe aceasta cale o valoare specifica a cafelei si un gust distinct, uniform si curat. Acestea sunt unele dintre obiceiurile caracteristice regiunii pentru a asigura calitatea boabelor de cafea si uniformitatea gustului.
Note de cupping: bogat si complex.
Aciditate suculenta.
Caracteristici cafea Costa Rica Sonora Venecia Natural
Tara de origine: Costa Rica
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea:Carrillos Altos de Poas, Alajuela
Altitudine cultivare: 1200 – 1300 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: Honey
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri