Cafea Burundi Cup of Excellence
Gust: note florale, de piersici, coacaze rosii cu usoara tenta de scortisoara
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Burundi |
Regiune: Ngozi |
Sortiment: 100% Arabica, subspecia Red Bourbon |
Altitudine: 1500 – 1700 metri |
Procesare: complet spalata si uscata la soare |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Burundi Fully Washed A
Burundi este o tara mica fara iesire la mare, in inima Africii. Se invecineaza cu Rwanda in nord, cu Tanzania, in partea de sud si cu Republica Democrata Congo in vest. Acest lucru face din Burundi cel mai important centru de cultivare a cafelei din Africa de Est, avand o lunga traditie in spate. Pozitia sa la altitudine mare, multitudinea de dealuri cu expunere potrivita la soare, solurile vulcanice si ploile abundente ofera conditiile ideale pentru productia de cafea exotica, apreciata pentru excelenta gustului. In Burundi, nu exista plantatii sau ferme de cafea mari. Cafeaua este, de fapt, cultivata in ferme mici, de familie, iar ciresele sunt duse, conform traditiei, la cea mai apropiata statie de spalare de cafea.
Boabele de cafea Burundi Cup of Excellence provin din regiunea Ngozi, aflata in partea de nord a tarii in apropiere de granita cu Rwanda. Provincia Ngozi nu este renumita pentru intinderea mare a culturilor de cafea, cum este regiunea invecinata Kayanza, ci pentru culturile de tip microlot de cafea verde de inalta calitate. In 2015, ferma din Ngozi a fost desemnata intre primii castigatori ai prestigiosului concurs din lumea cafelei „Cup of Excellence”. Aceasta competitie este renumita la nivel mondial pentru identificarea si clasificarea celor mai bune cafele din lume, rezultatele fiind recunoscute de toate organizatiile de specialitate.
Arborii de cafea din care se produce Burundi Cup of Excellence cresc la o altitudine de 1500 – 1700 m, iar ciresele sunt culese si sortate manual, asigurandu-se o atentie deosebita in controlul calitatii. La statia de procesare, ciresele sunt spalate complet si lasate la fermentat intre 12 si 16 ore. Dupa fermentare, cafeaua este depozitata din nou in rezervoare de apa pentru 12 ore, apoi spalata cu apa curata si depulpata.
Cafeaua de origine Burundi Cup of Excellence este preferata pentru aciditatea sa proeminenta si pentru savoarea sa intensa, din care se remarca accentele de piersici, coacaze rosii cu usoara tenta de scortisoara.
Caracteristici cafea Burundi Cup of Excellence
Tara de origine: Burundi
Soi de cafea: 100% Arabica, subspecia Red Bourbon
Regiunea: Ngozi
Altitudine cultivare: 1500 – 1700 metri
Metoda de procesare: complet spalata si uscata la soare
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri